Nostin tuon deco asian jälleen ylemmäs, koska alkaa niin paljon ottamaan päähän tuo panttaaminen..

Mutta asiaan. Olimme siis eilen navetalla. Sinne odotellaan karitsoja. Laskettu aika on / oli 37.3 ja kaksi karitsaa on nyt elossa. Ne, mitä tuli aikaisemmin, eivät selvinneet, olivat reppanat niin pieniä. Mutta nyt odotellaan, että seuraavat alkaisivat poikia, MUUTAMA uuhi siellä on "pokashtamis" vaiheessa. Vilja ("lampolan emäntä") kertoili, millaisia elkeitä ja merkkejä lampailla on, että koska voisi alkaa synnyttämään. Mutta saanko esitellä : ALKU (n. reilu viikon ikäinen)

1423578.jpg

Alku on emänsä kolmesta karitsasta ainut eloonjäänyt. karitsa on pieni kirppana, mutta sitäkin terhakkaampi ja touhukkaampi. Koska on tämän vuoden ensimmäinen (elossa oleva) sai nimekseen ALKU.

Seuraava on AINO.

1423579.jpg

Aino on muutaman päivän ikäinen. Mutta on tuplaten isompi, kuin Alku! Selittynee sillä, että on emänsä ainua ja kauemmin masussa ollut. Tosin päivittelimme, miten se on emästä tullut, koska emä on HYVIN pieni kokoinen.... Kyllä luonto on ihmeellinen !

Ja molemmat ovat tulleet kuin varkain.... Vilja on valvonut lampolassa ja sitten kun on käynyt kotona tai syömässä, ovat lampaat juuri silloin päättäneet saattaa pienokaisensa maailmaan.... Hih. Nyt onkin kova nimien keksiminen. Karitsat tulevat saamaan kaikki A-lla alkavan nimen. Aino ja Alku on siis käytetty.. Mietinnässä on jo monia nimiä.... ;-)

Täällä siis vietin sunnuntai päivää :-)